Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα καλύτερα άλμπουμ του 2016

1. Monkey3 – Astral Symmetry 

Στον αντίποδα stonero-μαστουρο-ψυχεδελικών κυκλοφοριών, οι Monkey3 μας παραδίδουν ένα εντυπωσιακό ψυχεδελικό δίσκο, όπου αποδεικνύουν ότι εκτός από μουσικάρες που ξέραμε ότι είναι, ξέρουν να γράφουν και τραγούδια. Με την ευλογία των Ροζ Φλόυδ, αρκεί να ακούσετε ένα εκ των “Moon” ή The waterbearer/Crossroad και θα πιστέψετε. Πάνω από μια ώρα χάσιμο και πώρωση.

2. OpethThe Sorceress

Ανήκω στην μειοψηφία των ακροατών που “χάρηκα” με την αλλαγή ύφους των Opeth σε αποκλειστικά progressive rock μονοπάτια (αφήνοντας πίσω τα death φωνητικά) που ακολούθησαν από το 2011 και μετά. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι το καλύτερο και σκοτεινότερο της άτυπης τριλογίας του Micael Akerfeldt και της παρέας του (“Heritage”, “The Pale Within”, “The Sorceress”). Όταν ακούς στη ροή ενός άλμπουμ Jethro Tull, Led Zeppelin και Deep Purple, φιλτραρισμένα με το προσωπικό ύφος του κ. Akerfeldt, μέσω υπέροχων μελωδιών και occult ατμόσφαιρας, ε τότε η συνταγή έχει πετύχει.
Σε 10-15 χρόνια θα παίζεται ολόκληρο σε επετειακά live. Έτσι πρέπει να το ακούσετε και να το εκτιμήσετε. Στην ολότητά του.
Ακούστε εδώ.

3. Black Mountain - IV

 
Μετά από απουσία εξαετίας, επανήλθαν στο προσκήνιο και έγιναν η αγαπημένη μπάντα του David Grohl και του Lars Ulrich. Άρτια σύγχρονη ψυχεδελική rock (θυμηθείτε το review εδώ).
                                      


4. HexvesselWhen we are death

 

Οι Hexvessel είναι πλέον πιο αποτελεσματικοί με το “mainstreamforest rock τους. Άλμπουμ κομψοτέχνημα. Θυμηθείτε την κριτική εδώ και την ανταπόκριση από την εμφάνισή τους στο Gagarin εδώ.

                                                  

5. Messa – Belfry
 
Από την Ιταλία με αγάπη, η DOOM κυκλοφορία της χρονιάς, με φοβερές κιθάρες, γυναικεία φωνητικά και μια 80’s αισθητική να περιβάλλει το πακέτο.
Ακούστε εδώ.
                                                           

6. Goatess – Purgatory under new arrangement
Ο δίσκος που θα έπρεπε να έχουν κυκλοφορήσει οι Black Sabbath αντί του “13”.
Ακούστε εδώ 
                                                                    

7. Witchcraft – Nucleus
 
Πολύ καλή επιστροφή. Όχι τεράστια αλλά αξίζει ως μια πολύ προσεγμένη doom κυκλοφορία. Θυμηθείτε το review εδώ 
                                                            

8. Wolf People - Ruins
 
Πιο σκληροί και πιο Βρετανοί από ποτέ. Για λίγους και φανατικούς. Επικό, ψυχεδελικό folk.
Ακούστε εδώ 

9. Goat Requiem
 
H πλέον ήπια κυκλοφορία τους, είναι μεγάλη σε διάρκεια και μας κάνει να αναπολούμε την υπέροχη εμφάνιση τους προ διετίας. Με την ανώτερη παραγωγή που είχαν ποτέ, δεν έχουν μαλακώσει ακριβώς τον ήχο τους, απλά ο ήχος τους δεν άντεχε να πάει παραπέρα. Παραμένουν συγκλονιστικοί και μια κατηγορία από μόνοι τους.
Ακούστε εδώ.

10. 1000modsRepeated exposure to
 
Το χιλιομόδι επέστρεψε στις φόρμες του ντεμπούτου και μας εξέθεσε σε κόμματους. “The Son, “Loose”, “Above 179” απαραίτητα σε live. Ναι, είναι σαν Kyuss και Sabbath αλλά είναι δικοί μας και πλέον μεγάλοι.
Ακούστε εδώ                                                                                   


11. MaidaVale – Tales of the wicked West
 
Swedish all female band playing psychedelic rock. Άψογο! Ακούστε το “Heaven and earth” έστω, κάντε κάτι….! Η εδώ το “Be the fire”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου