Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Witch Mountain - Mobile of angels (2014) Doom metal




Οι Witch Mountain έδωσαν, το καλοκαίρι του ΄14, ένα φανταστικό live στο Six dogs για λίγους αλλά πωρωμένους φίλους του doom. Ο τρίτος δίσκος με την Uta στα φωνητικά σχεδόν έτοιμος, περιοδεία στην Ευρώπη και η μπάντα βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία.
Και όμως δύο μόλις μήνες μετά το live της Αθήνας και λίγο καιρό πριν την επίσημη κυκλοφορία του “Mobile of Angels”, η Uta ανακοινώνει την αποχώρησή της από τη μπάντα. Η ανακοίνωση του συγκροτήματος είναι ότι όλα έγιναν σε απόλυτα φιλικό κλίμα και ότι η μπάντα της εύχεται καλή επιτυχία στις επόμενες μουσικές της αναζητήσεις. Δεν ξέρω τι μονοπάτια θα ακολουθήσει η Uta, αλλά πραγματικά είναι πολύ κρίμα γιατί το νέο άλμπουμ είναι το καλύτερο από τα τρία που ηχογράφησε με το συγκρότημα. Ψάχνοντας στο youtube την βρήκα να συμμετέχει και σε άλλα πειραματικά project που χωρίς να είναι ανάξια λόγου δεν έχουν καμία σχέση με το χώρο του heavy rock. Το doom χάνει τη βασίλισσά του λοιπόν, αλλά έχουμε παρακαταθήκη ένα σοβαρό και μνημειώδες άλμπουμ. Το “Mobile of Angels” αποτελείται μόλις από πέντε κομμάτια, εκ των οποίων τα δύο είχαν παιχτεί ζωντανά και ήδη είχα προετοιμαστεί για τη δυναμική τους αλλά και την ποιότητά τους.
Οι Witch Mountain αυτή τη φορά δίνουν προτεραιότητα στην ποιότητα των συνθέσεων, οι οποίες αναπτύσσονται χωρίς να κουράζουν αλλά σε κάνουν να θεωρείς λίγα τα 9 λεπτά που διαρκούν κατά μέσο όρο, οι τέσσερις από τις πέντε συνθέσεις. Ξεκινάμε με το “Psycho Animundi” όπου το κεντρικό riff αλλά και η ιδιαίτερη bluesy ερμηνεία της Uta μας στέλνουν για αργό headbanging και ύψωμα γροθιάς! Η φωνή της πραγματικά έχει άπειρες δυνατότητες (το απέδειξε και live) και συνεχίζουμε με το “Can't Settle”, όπου ο μαγικός bluesy τρόπος που τραγουδάει θα εναλλάσσεται με (λίγα) growl φωνητικά! Για άλλη μια φορά φυσικά στηριζόμενη σε ένα riff τσιμεντόλιθο! Η δουλειά που έχει κάνει ο Rob Wrong στις κιθάρες είναι εξαιρετική, ακόμη και στα μικρά αλλά ενδιαφέροντα solo. Φοβερή αλλαγή στο 5:00 με σαφή μελωδικά και επικά στοιχεία.
Στο “Your Corrupt Ways” οι ταχύτητες και η ένταση πέφτουν για ένα ατμοσφαιρικό και ολίγον τι διεστραμμένο δεκάλεπτο έπος. Για άλλη μια φορά τα φωνητικά είναι από άλλο πλανήτη, ενώ εδώ έχουμε και το πιο φοβερό και μεγάλο σε διάρκεια solo του άλμπουμ.
Η μελωδία του ομώνυμου τραγουδιού είναι το πιο creepy τραγούδι του δίσκου και βασίζεται μόνο σε πλήκτρα, εφέ και τη φωνή της Uta. Σα να είσαι σε ένα carousel του τρόμου, με νεκρούς, πνεύματα και αγγέλους…
Το κλείσιμο του δίσκου γίνεται με το πιο εύκολο στο μέσο rock ακροατή τραγούδι. Την επική power μπαλάντα “The Shape Truth”.
Μεγάλος δίσκος αλλά και αποχαιρετιστήριος για τη συμπαθέστατη Uta.
Εάν δώσουν προσοχή στο τι τραγουδιστή/τραγουδίστρια θα πάρουν στις τάξεις τους, θα συνεχίσουν να γράφουν Doom ιστορία όπως κάνανε τα τελευταία έξι περίπου χρόνια μετά την επανασύνδεσή τους.
ΥΓ. Ενώ το μέλλον της μπάντας ήταν αβέβαιο, επέστρεψαν Live από τον Μάρτη του 15, με την Kayla Dixon στο μικρόφωνο. Ευχόμαστε τα καλύτερα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου