Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Grace Potter and the Nocturnals - The Lion The Beast The Beat 2012 (hard rock)



Εκτιμάω πολύ την Grace Potter και ειδικότερα για το ντεμπούτο με τους The Nocturnals, που είναι ένα soul -blues διαμάντι (Nothing but the water).
Το δεύτερο άλμπουμ τους This is somewhere, το θεώρησα πολύ γλυκανάλατο αφού παρουσιάστηκαν πολλά folk και country στοιχεία. Ενώ το τρίτο ομώνυμο που κυκλοφόρησε το 2010 βρίσκει την μπάντα να ροκάρει πλέον, να έχει ένα super Hit (Paris ooh la la) τη φωνή της Grace σε φόρμα, αλλά παρόλ’ αυτά να μου αφήνει την αίσθηση ότι κάτι λείπει. Ίσως επειδή οι συνθέσεις είναι άνισες και με τέτοια φωνή που έχει η κοπέλα περιμένεις κάτι παραπάνω.
Η εισαγωγή του ομώνυμου τραγουδιού με ξένισε στην πρώτη ακρόαση. Μου δίνεται η εντύπωση ότι ακούω Florence and the Machine. Πάει η Grace λέω, έγινε εμπορική, ξεπουλήθηκε, δεν τραβάει. Στο 1:47 όμως το riff της κιθάρας με ξαπλώνει κάτω! Τώρα μπαίνει το κομμάτι! Στη συνέχεια φωνάζω “Cant stop the beat” και τα drums κοπανάνε αδιάκοπα. Ένας hard rock δυναμίτης γεννήθηκε!
Το “Never go bad” αλλάζει το ύφος του δίσκου Funky rock pop μελωδία και ένα πιασάρικο ρεφραίν να το πιεις στο ποτήρι.
Για κάτσε όμως… Δεν είναι πολύ πειραματικό για τα δεδομένα τους; Γκουγκλαριστά και εύκολα διαπιστώνω ότι έχει βάλει το χεράκι του στην σύνθεση συνολικά τριών κομματιών και ο Dan Auerbach των “The black keys”.
Να λοιπόν τι κάνουν οι καλές παρέες. Είναι όμως το προαναφερθέν και τα “Loneliest soul” και “Runaway” τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου; Όχι δεν είναι. Είναι άψογα, χορευτικά αλλά όχι τα καλύτερα.
Με διαφορά ξεχωρίζουν τα κομμάτια “Stars”, “Time Keeper”, “One heart missing”, “The Divide”.
Τα τρία πρώτα είναι hard rock power ballads ενώ το τέταρτο κλείνει την κανονική έκδοση του δίσκου και είναι ένα φουλ επικό ροκ κομμάτι. Ακούστε τα και πείτε μου!
Φυσικά και ο υπόλοιπος δίσκος όπως και τα extra κομμάτια κινείται σε υψηλά επίπεδα. Τα πειραματικά στοιχεία κάνουν αρκετά συχνά την εμφάνισή τους ενώ σε κάποια άλλα τραγούδια υπάρχει μια αύρα Fleetwood Mac.
Οι Grace and the Nocturnals δημιούργησαν ό,τι καλύτερο έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ο δίσκος αυτός είναι ανώτερος και από τις τρεις προηγούμενες κυκλοφορίες τους μαζί!


1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό Album !!! Το γνώρισα μέσα από το blog και σε Ευχαριστώ για αυτό

    Παναγιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή